Η καθημερινότητά μας έχει σίγουρα αλλάξει και πλέον οι τηλεδιασκέψεις αποτελούν ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας. Τί γίνεται όμως όταν έχουμε γενέθλια και θέλουμε να τα γιορτάσουμε μαζί με τους αγαπημένους μας φίλους και συγγενείς; Λύση υπάρχει και είναι φυσικά το virtual party ή αλλιώς διαδικτυακό πάρτι γενεθλίων . Σίγουρα τα παιδιά μας θα θέλουν οπωσδήποτε να μοιραστούν την ημέρα των γενεθλίων τους παρέα με τους φίλους τους και εμείς μπορούμε να το κάνουμε πραγματικότητα έστω και εξ αποστάσεως! Πάμε να δούμε πώς;

Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε την πλατφόρμα στην οποία θα λάβει χώρα το διαδικτυακό σας party! Οι πιο γνωστές πλατφόρμες που υπάρχουν και σχεδόν όλοι λόγω των καταστάσεων έχουμε πλέον εξοικειωθεί είναι: Ζοοm, Google Meetings, Google Hangouts, Skype, Messenger, House party.

Οργανώστε τη λίστα των καλεσμένων σας και στείλτε ηλεκτρονικές προσκλήσεις αναφέροντας το θέμα του party, το dress code, την ημέρα, την ώρα και την διάρκεια (σας προτείνω περίπου μία ώρα) και σε ποια πλατφόρμα θα πραγματοποιηθεί έτσι ώστε όλοι να έχουν χρόνο για να την κατεβάσουν αν δεν την έχουν ήδη. Έχω ήδη ετοιμάσει παιδικές προσκλήσεις για πάρτι και θα τις βρείτε στο παρακάτω σύνδεσμο πατώντας στο κουμπί πιο κάτω. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις επεξεργαστείτε σαν φωτογραφία, να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας και να τις στείλετε στους καλεσμένους σας.

Πρόσκληση Νο1
Πρόσκληση Νο2

Αφού κάνετε όλα τα παραπάνω ήρθε η ώρα να οργανώσετε την ημέρα που θα διεξαχθεί το πάρτι. Τι θα κάνετε εκείνη την ώρα; Μα φυσικά θα διασκεδάσετε με υπέροχα παιχνίδια!

Aς δούμε όμως τα βήματα που πρέπει να έχουμε υπόψη μας κατά την διάρκεια του διαδικτυακού μας πάρτι!!

  1. Ένας καλός οικοδεσπότης πρέπει να συστήνει τους καλεσμένους του μεταξύ τους. Ο πιο αβίαστος τρόπος είναι μέσω του παιχνιδιού δηλ. ένα παιχνίδι γνωριμίας. Ένα παιχνίδι γνωριμίας θα μπορούσε να ήταν το “Πέτα την μπάλα” στο οποίο ο οικοδεσπότης κρατώντας εικονικά μια μπάλα συστήνεται και την πετάει σε έναν από τον καλεσμένο του φωνάζοντας το όνομά του. Έπειτα ο καλεσμένος συστήνεται με την σειρά του αναφέροντας και το αγαπημένο του τραγούδι και πετάει την μπάλα πίσω στον οικοδεσπότη και το παιχνίδι συνεχίζεται με τον οικοδεσπότη πετώντας την μπάλα στον επόμενο και ούτω καθεξής. Τα τραγούδια που αναφέρουν οι καλεσμένοι μπορούν να παιχθούν έπειτα στα παιχνίδια. Αν οι καλεσμένοι σας είναι πολλοί και το παιχνίδι αυτό σας φαίνεται χρονοβόρο μπορείτε να παίξετε ένα γρήγορο παιχνίδι γνωριμίας με ερωτήσεις και οι καλεσμένοι να απαντούν με thumbs up and thumbs down.
  2. Παιχνίδια!!! Παιχνίδια κινητικά – παιχνίδια μουσικά. Εδώ σας έχω μια λίστα παιχνιδιών για να τα εντάξετε και στη δική σας κατά τη διάρκεια του virtual party σας όπως: μουσικές καρέκλες, αγαλματάκια ακούνητα με μουσική, move and freeze, παιχνίδια με μπαλόνια, παντομίμα, taboo, διαγωνισμό χορού και άλλα πολλά. Αν θα χρειαστείτε υλικά όπως παραδείγματος χάριν μπαλόνια μην ξεχάσετε να το αναφέρετε στους καλεσμένους για να μπορούν να συμμετέχουν όλοι. Όλα τα παιχνίδια μπορείτε να τα συνοδεύεται με τα αγαπημένα τραγούδια των καλεσμένων που μάθατε από το αρχικό παιχνίδι γνωριμίας.
  3. Σβήσιμο τούρτας!!! Εδώ φροντίζουμε να δημιουργήσουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα σβήνοντας τα φώτα μας. Ζητάμε από τους καλεσμένους μας κάνουν το ίδιο και με το σύνθημα 1,2,3 τραγουδάμε όλοι μαζί το τραγούδι γενεθλίων. Φροντίστε να έχετε στείλει στους καλεσμένους σας ένα γλύκισμα πιο πριν μέσω delivery (αν αυτό είναι εφικτό) και να απολαύσετε όλοι μαζί το γλυκό!
  4. Kλείστε το διαδικτυακό σας πάρτι με μια μια όμορφη συζήτηση! Τέλος βγάλετε μια φωτογραφία με printscreen και στείλτε την στους καλεσμένους ως αναμνηστικό του virtual party σας!

Extra tip: Μη ξεχάσετε να στολίσετε τον χώρο σας και να φαίνεται η εορταστική ατμόσφαιρα στους καλεσμένους σας.

Καλή Διασκέδαση!!

Αν ψάχνεις ιδέες για παιχνίδια εξ αποστάσεως κάνε click εδώ

Απάντηση