Παιχνίδια για να παίξετε και να διασκεδάσετε με τα παιδιά ακόμα και μέσα στο σπίτι. Είτε οι μέρες είναι βροχερές είτε και όχι το παιχνίδι μέσα στο σπίτι δεν πρέπει να λείπει ποτέ . Πολλοί γονείς ψάχνουμε τρόπο για να κρατήσουμε τα παιδιά μας απασχολημένα δημιουργικά και γι’ αυτόν τον λόγο σχεδόν κάθε εβδομάδα είμαι εδώ για να σας δίνω ιδέες!! Πάμε λοιπόν να τις δούμε;

1.Σκυταλοδρομία κάπως διαφορετικά!

Ακόμα και μέσα στο σπίτι μπορούμε να παίξουμε σκυταλοδρομία! Ορίζουμε τη διαδρομή και τα ζητάμε από τα παιδιά να κάνουν μια διαδρομή έχοντας ένα αντικείμενο ανάμεσα στα γόνατά τους και προσπαθώντας να μεταφέρουν αντικείμενα (π.χ. κουκλάκια, μπαλάκια) από το σημείο εκκίνησης στο σημείο τερματισμού.

2.Μουσικές καρέκλες!

Μουσικές καρέκλες αλλά δεν καθόμαστε σε καρέκλα αλλά σε ένα σημείο που έχουμε ορίζει στο πάτωμα και οκλαδόν! Όταν η μουσική παίζει τα παιδιά χορεύουν – γυρίζουν γύρω από το σημείο που έχουμε ορίσει! Όταν η μουσική σταματήσει τα παιδιά θα πρέπει να κάτσουν γρήγορα οκλαδόν στο πάτωμα.

3.Μανταλομαχίες!

Δίνουμε στα παιδιά από 2 μανταλάκια στο καθένα. Κάθε παιδί θα πρέπει να μαγκώσει τα δικά του μανταλάκια στον άλλον προσπαθώντας να μην έχει κανένα μανταλάκι πάνω του για ενα λεπτό! Το παιχνίδι επαναλαμβάνεται όσες φορές θέλετε. Νικητής είναι αυτός που κατάφερε να μαγκώσει τα δικά του μανταλάκια αλλού και να έχει λιγότερα μαγκωμένα πάνω του.

4.Ασπίδα!

Το παιδί κρατώντας ένα καπάκι από κατσαρόλα προσπαθεί να αποκρούσει τα μπαλάκια (ελαφριά μπαλάκια ή αυτοσχέδια δικά μας από χαρτί) που του έρχονται. Οι ρόλοι εναλλάσσονται και το παιδί που αρχικά κρατά το καπάκι, ρίχνει έπειτα αυτό τα μπαλάκια!! Βάλτε και μουσική και θα το απογειώσετε!

5.Kυνήγι Σημαιών!

Έχουμε κρύψει στο σπίτι μας σημαίες (βρείτε εκτυπώσιμο αρχείο με έτοιμες σημαίες στο learningcornerandcrafs.com) και με το σφύριγμα τα παιδιά θα πρέπει να ψάξουν να τις βρουν! Νικητής είναι αυτός που θα βρει τις περισσότερες. Εναλλακτικά κρύβουμε χρωματιστές σημαίες – 1 χρώμα ανά παίχτη – και ο κάθε παίχτης ψάχνει τις σημαίες στο χρώμα που του αντιστοιχεί!

Βρείτε εδώ τις σημαίες για να τις κατεβάσετε και να τις εκτυπώσετε!

6. Μην πατήσεις στο πάτωμα!

Όπως λέει και ο τίτλος τα παιδιά απαγορεύεται να πατήσουν στο πάτωμα όμως μπορούν να πατήσουν πάνω στον καναπέ, σε μαξιλάρια ή χαρτιά. Τα παιδιά θα πρέπει με αυτόν τον τρόπο να κάνουν μια διαδρομή μέσα στο σπίτι ή και όλο το σπίτι . Ορίστε σημείο εκκίνησης και σημείο τερματισμού της διαδρομής. Στον τερματισμό αφήστε γλυκίσματα για να τα βρουν τα παιδιά! Θα τρελαθούν από την έκπληξη!

Καλή Διασκέδαση!!!

Δείτε εδώ περισσότερα παιχνίδια!

Απάντηση