Η πλαστελίνη αποτελεί μία από τις αγαπημένες δραστηριότητες των παιδιών. Η χρήση της ενισχύει τη λεπτή κινητικότητα και την συγκέντρωση αφού τα παιδιά θα πρέπει να την κόψουν, να τη πλάσουν και να σχηματίσουν τις δικές τους μοναδικές δημιουργίες! Ακόμα, η χρήση της αναπτύσσει την λεπτή κινητική δεξιότητα καθώς τα παιδιά χρησιμοποιούν τα δάχτυλα και τα χέρια τους συνολικά για να τη χρησιμοποιήσουν κάτι που θα τα ωφελήσει αργότερα κατά την διαδικασία της γραφής.

Πώς θα την φτιάξουμε λοιπόν; Eδώ σας έχω τη συνταγή με υλικά που σχεδόν κάθε σπίτι έχει! Είναι μη τοξική και βρώσιμη για να μην έχετε το άγχος αν το παιδί την βάλει στο στόμα του! Πάμε να δούμε τα υλικά;

Υλικά:

– 4 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

– 1 φλυτζάνι του τσαγιού αλάτι

– 4 κουταλιές της σούπας λάδι (ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο)

-1 με 1 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό

– χρώματα ζαχαροπλαστικής

Διαδικασία:

Ξεκινάμε ρίχνοντας σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το ελαιόλαδο! Ανακατεύουμε πολύ καλά και σιγά -σιγά ρίχνουμε το ζεστό νερό! Ξεκινάμε με ένα ποτήρι νερό αρχικά και σιγά-σιγά όσο χρειαστεί. Ζυμώνουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο ζυμαράκι. Το ζυμαράκι θα χρειαστεί αρκετή ώρα ζύμωμα μέχρι να αποκτήσει μια λεία υφή και πλαστικότητα.

Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη μας σε κομμάτια, τόσα όσα είναι και τα χρώματα ζαχαροπλαστικής που θα χρησιμοποιήσουμε και αρχίζουμε να πλάθουμε το καθένα ξεχωριστά με το χρώμα. Θα χρειαστεί αρκετή ώρα πλάσιμο για να ενσωματωθεί το χρώμα σε όλο μας το ζυμαράκι και να έχει μια λεία υφή. Σ’ αυτό το σημείο θα σας προτείνω να φορέσετε γάντια γιατί το χρώμα ζαχαροπλαστικής βάφει τα χέρια και να χρησιμοποιήσετε λαδόκολλα στον πάγκο όπου θα πλάσετε το ζυμαράκι με τα χρώματα.

Η πλαστελίνη μας είναι έτοιμη!!

Σπιτική Πλαστελίνη

Τη φυλάσσουμε σε βαζάκια σε δροσερό και ξηρό μέρος έως και 6 μήνες!

Καλή Διασκέδαση και Πολλά Δημιουργικά Παιχνίδια!

Απάντηση