Το καλοκαίρι είναι εδώ, η θερμοκρασία όλο και ανεβαίνει και να μια καλή ευκαιρία να παίξουμε παιχνίδια νερού στην αυλή, στον κήπο και γιατί όχι ακόμη και στο μπαλκόνι του σπιτιού μας!

1.Σκυταλοδρομία Νερού

Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες (ελάχιστος αριθμός παικτών 2 – αν δεν υπάρχει 2ο παιδάκι να μια καλή ευκαιρία να παίξετε εσείς με το παιδί σας) και ξεκινούν τη διαδρομή τους από το ίδιο σημείο αλλά σε απόσταση μεταξύ τους. Στην έναρξη της διαδρομής και δίπλα από κάθε ομάδα υπάρχει ένας κουβάς – λεκάνη με νερό και ένα σφουγγάρι. Ακριβώς απέναντι και από κάθε ομάδα και σε απόσταση 2m+ βρίσκεται ένας άδειος κουβάς – λεκάνη. Τα παιδιά θα πρέπει βουτώντας το σφουγγάρι στον κουβά με το νερό που βρίσκεται στην έναρξη της διαδρομής, να τρέξουν στον κουβά που βρίσκεται απέναντί τους και να το στύψουν. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα καταφέρει να γεμίσει πρώτη τον κουβά που βρίσκεται απέναντί της με όλο το νερό.

Υλικά: 2 κουβάδες-λεκάνες / ανά ομάδα, 2 σφουγγάρια

Παραλλαγή: αντί για σφουγγάρια μπορεί να χρησιμοποιηθούν ποτήρια

2.Νεροπίστολα σε δράση

Τα νεροπίστολα είναι τα αγαπημένα μας και εδώ θα σας περιγράψω ένα παιχνίδι που μας αρέσει πολύ. Τα παιδιά θα πρέπει με το νεροπίστολό τους να μετακινήσουν ένα πλαστικό ποτήρι κάνοντας μια διαδρομή που θα έχουμε ορίσει είτε πάνω σε μια μεγάλη επιφάνεια π.χ. τραπέζι είτε στο πάτωμα. Σε πόση ώρα θα το καταφέρουν; Αν υπάρχουν πολλά παιδιά τότε χωρίζονται σε ομάδες και το παιχνίδι ξεκινά με τους παίκτες κάθε ομάδας να προσπαθούν να φτάσουν πρώτοι στο τέλος της διαδρομής.

Υλικά: νεροπίστολα, πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης

Παραλλαγή: αν έχετε δυνατά νεροπίστολα μπορείτε να παίξετε το παιχνίδι προσπαθώντας να ρίξετε μια πυραμίδα από πλαστικά ποτήρια.

3.Water Limbo

Το κλασικό Limbo που όλοι ξέρουμε αλλά αντί για κοντάρι εδώ έχουμε το λάστιχο νερού. Τα παιδιά θα περάσουν κάτω από τη σταθερή ροή του νερού χωρίς να βραχούν. 

Υλικά: λάστιχο με νερό

4.Καθιστοί σε Νερόμπομπες

Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες. Κάθε ομάδα έχει δίπλα της μια λεκάνη γεμάτη με νερόμπομπες. Απέναντι από κάθε ομάδα και σε απόσταση 2m+ υπάρχει μια καρέκλα. Με το έναυσμα ο πρώτος παίκτης από κάθε ομάδα θα πρέπει να πάρει μια νερόμπομπα από τον κουβά της ομάδας του, να τρέξει στο σημείο που βρίσκεται η καρέκλα και να προσπαθήσει να σπάσει τη νερόμπομπα καθισμένος πάνω σε αυτήν. Όταν το καταφέρει επιστρέφει πίσω την ομάδα του και ξεκινά ο επόμενος πρώτος στη σειρά. Νικήτρια η ομάδα που θα καταφέρει να σπάσει πρώτη τις νερόμπομπες.

Υλικά: 2 λεκάνες, νερόμπομπες, 2 καρέκλες (εξωτερικού χώρου)

Παραλλαγή: οι παίκτες μπορούν να σπάσουν τις νερόμπομπες με τα χέρια τους ή με τα πόδια τους κ.τλ.

5.Πιάσε την νερόμπομπα

Τα παιδιά βρίσκονται σε ζευγάρια και πετάει ο ένας στον άλλον μια νερόμπομπα προσπαθώντας ο κάθε παίχτης να μην του πέσει ή να να μην του σπάσει. Νικητής είναι το ζευγάρι που θα καταφέρει να μην του πέσει ή του σπάσει η νερόμπομπα.

Υλικά: νερόμπομπες

Kαλή Διασκέδαση

Απάντηση