5+1 Κινητικά παιχνίδια για μέσα στο σπίτι για παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας!

Τα κινητικά παιχνίδια βοηθούν τα παιδιά να εκτονωθούν και να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες ενώ παράλληλα παίζουν. Δείτε τα παιχνίδια για ατελείωτο παιχνίδι ακόμα και μέσα στο σπίτι!

  1. Ψάξε το – Φέρε το

Ζητάμε από τα παιδιά να ψάξουν και να βρουν μέσα στο σπίτι αντικείμενα που έχουν το χαρακτηριστικό που τους λέμε π.χ. : “Ψάξε και Φέρε μου ένα αντικείμενο που έχει ροζ χρώμα, είναι πλαστικό, ξεκινάει από τη φωνούλα ¨Α¨ και ούτω καθεξής. Σε παιδιά που δεν γνωρίζουν ακόμα τις φωνούλες παίζουμε το παιχνίδι ζητώντας τους αντικείμενα με κριτήριο το χρώμα ή την υφή τους.

2. Με τα πόδια

Σε μια λεκάνη βάζουμε παιχνίδια των παιδιών (κουκλάκια, τουβλάκια μεγάλα κ.λπ.) και ζητάμε από τα παιδιά να τα μεταφέρουν σε μια άλλη λεκάνη που είναι δίπλα χρησιμοποιώντας μόνο τα πόδια τους. Προσοχή τα παιχνίδια να μην αιχμηρά!

3. Move and Freeze

Τα παιδιά κουνιούνται στον χώρο, χορεύουν όσο ακούνε μουσική. Μόλις η μουσική σταματήσει ”παγώνουν” και πρέπει να μην αντιδράσουν στα πειράγματά μας ή να τους ζητήσουμε να παγώσουν κάνοντας μια γκριμάτσα! Προσπαθήστε να σταματάτε τη μουσική κατά τη διάρκεια ενός τραγουδιού 4-5 φορές.

4.Βόλεϊ Δωματίου

Φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο φιλέ χρησιμοποιώντας δύο καρέκλες και ένα σχοινάκι/κορδέλα. Παίζουμε με τα παιδιά βόλεϊ δωματίου χρησιμοποιώντας ένα μπαλόνι! Αν το κορδόνι μας είναι αρκετά χαμηλό μπορούμε τότε να χρησιμοποιήσουμε μόνο τα πόδια μας και όχι τα χέρια μας.

5.Ζεστό – Κρύο

Κρύβουμε ένα αντικείμενο κάθε φορά σε κάποιο σημείο του σπιτιού μας. Ζητάμε από το παιδί να το ψάξει και να το βρει μέσα σε ένα λεπτό! Κατευθύνουμε το παιδί λέγοντας κάθε φορά ζεστό όταν το παιδί πλησιάζει και κρύο όταν το παιδί απομακρύνεται από το αντικείμενο.

6.Αρκουκυνηγητό

Δένουμε στο παντελόνι μας (στο θηλάκι ή στη ζώνη μας) ένα μαντήλι σχηματίζοντας μια ουρά και γινόμαστε η Αρκούδα, η οποία βρυχάται και κάνει τις ανάλογες κινήσεις. Τα παιδιά κυνηγούν την αρκούδα και πρέπει να πιάσουν την ουρά της. Όποιος καταφέρει να πιάσει την ουρά γίνεται αυτόματα η αρκούδα.

Καλή Διασκέδαση!!!

Δείτε περισσότερα παιχνίδια κάνοντας click εδώ!

Απάντηση