Τα παιδιά παίζουν ακόμα και με τα πιο απλά υλικά και τους αρέσει πολύ!

Εδώ σας έχω 5 + 1 δραστηριότητες – παιχνίδια για παιδιά χρησιμοποιώντας πλαστικά καλαμάκια.

1.Λαβύρινθος

Με τουβλάκια και με υλικά που έχουμε στο σπίτι φτιάνουμε έναν λαβύρινθο. Ζητάμε από το παιδί φυσώντας μέσα από το καλαμάκι του να καταφέρει να βγάλει έξω από το λαβύρινθο ένα πον πον ή ένα ελαφρύ μπαλάκι. Σε παιδιά μικρότερης ηλικίας ορίστε το σημείο εισόδου και εξόδου από τον λαβύρινθο.

2. Καλαμακοσκούπα

Σε μια μεγάλη σχετικά επιφάνεια (τραπέζι ή πάτωμα) έχουμε απλώσει χαρτάκια κομμένα (σε μέγεθος μεγαλύτερο από το μέγεθος που έχει το στόμιο από ένα πλ. καλαμάκι). Ζητάμε από τα παιδιά ρουφώντας μέσα από το καλαμάκι τους να καταφέρουν να ”σκουπίσουν” την επιφάνεια και να βάλουν τα χαρτάκια μέσα σε ένα πιάτο σε χρόνο που θα ορίσουμε εμείς ή και ελεύθερα.

3. Ποδόσφαιρο

Χωρίζουμε το τραπέζι στα δύο και δημιουργούμε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Στις δύο άκρες του τραπεζιού είναι τα παιδιά, τα οποία φυσούν μέσα από ένα καλαμάκι και προσπαθούν να μετακινήσουν το μπαλάκι (μπάλα από χαρτί, βαμβάκι ή μπάλα ping pong) έτσι ώστε να βάλουν γκολ στην απέναντι άκρη του τραπεζιού, δηλαδή του αντιπάλου. Ο κάθε παίχτης όμως υπερασπίζεται ταυτόχρονα και το γήπεδό του φυσώντας μέσα από το καλαμάκι την μπάλα για να μην έρθει προς το τέρμα του. Πόσα γκολ θα βάλουν τα παιδιά;

4. Xτίζω πολιτείες

Χρησιμοποιώντας καλαμάκια ζητάμε από τα παιδιά να φτιάξουν σπίτια και να δημιουργήσουν τη δική τους πολιτεία! Τα παιδιά θα πρέπει να βάλουν την μία άκρη από ένα καλαμάκι στην άκρη ενός άλλου! Μπορούμε να δημιουργήσουμε και σχήματα με αυτόν τον τρόπο.

5. Φουσκάλες

Σε ένα πιάτο βάζουμε νερό, απορρυπαντικό και προαιρετικά χρώμα ζαχαροπλαστικής. Τα ανακατεύουμε και ζητάμε από τα παιδιά να φυσήξουν με το καλαμάκι τους. Θα εκπλαγούν βλέποντας να δημιουργούνται φουσκάλες!

6. Κοσμήματα

Έχουμε κόψει τα πλαστικά καλαμάκια σε μικρότερα κομμάτια και ζητάμε από τα παιδιά να δημιουργήσουν τα δικά τους κοσμήματα (βραχιόλι, κολιέ) προσπαθώντας να τα περάσουν μέσα από σπάγκο ή λεπτό σχοινί!

Καλή Διασκέδαση!!!

5 + 1 Παιχνίδια με Μπαλόνια

5 + 1 Παιχνίδια με ποτήρια μιας χρήσης!

Απάντηση