Τέτοια εποχή, κάθε χρόνο θυμάμαι να πηγαίνω στο λούνα – παρκ !! Τώρα που τα λούνα παρκ είναι κλειστά και οι συνθήκες δεν το επιτρέπουν, ας φτιάξουμε ένα λούνα παρκ σπίτι μας με υλικά που έχουμε όλοι!! Τί λέτε λοιπόν;

Το δικό μας λούνα παρκ αποτελείται από δραστηριότητες – σταθμούς.

1η Δραστηριότητα – Ring toss

Το γνωστό σε όλους μας παιχνίδι με τους κρίκους. Θα χρειαστείς χάρτινα πιάτα για να φτιάξεις τους κρίκους και ως βάση μπορείς να χρησιμοποιήσεις μπουκάλια! Στόχος είναι τα παιδιά – ή και οι μεγάλοι-να μπορέσουν να βάλουν τους κρίκους στις βάσεις – μπουκάλια. Ορίστε το σημείο που θα πρέπει να στέκονται τα παιδιά!! Tip: Γεμίστε τα μπουκάλια με λίγο νερό ή χώμα για να έχουν βάρος και να μην πέφτουν!!

2η Δραστηριότητα – Αλευρομουτζουρώματα

Δικό μου αγαπημένο !! Σε ένα πιάτο έχουμε κρύψει μέσα σε αλεύρι καραμέλες!! Τα παιδιά θα πρέπει να πιάσουν με τα δόντια τους τις καραμέλες και να τις βάλουν στο διπλανό άδειο πιάτο. Θα τρελαθείτε όταν δείτε τις φατσούλες τους γεμάτες αλεύρι. Αντί για αλεύρι μπορείτε να βάλετε ζάχαρη άχνη.

3η Δραστηριότητα – Τάισε τον Κλόουν

Θα χρειαστείτε σκληρό χαρτόνι και το εκτυπώσιμο αρχείο ή να ζωγραφίσετε έναν κλόουν. Kόψτε το στόμα του κλόουν !! Στόχος είναι να ταΐσουν τα παιδιά τον κλόουν με μπαλάκια που θα έχετε φτιάξει από αλουμινόχαρτο ή και χαρτί!

4η Δραστηριότητα – Face painting

Χρησιμοποιήστε ειδικά χρώματα για face painting! Aν δεν έχετε τότε τα κραγιόν της μαμάς!!

Portrait of pretty young blond girl in red summer shirt at white spots with face-painting like a unicorn.

Καλή Διασκέδαση!!

Απάντηση