Γεια σας φίλοι! Νέο εκπαιδευτικό υλικό κι αυτήν τη φορά και για παιδιά μικρότερης ηλικίας.

Ετοίμασα 18 εκπαιδευτικές κάρτες με ζωάκια και τους ήχους αυτών κατάλληλες για παιδιά ηλικίας 12 μηνών καθώς και για παιδιά που εμφανίζουν καθυστέρηση στον λόγο.

Τα παιδιά κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής του μαθαίνουν τη γλώσσα μέσω της διαδικασίας της μίμησης.

Η μίμηση αποτελεί μια από τις βασικότερες λειτουργίες μάθησης για τα παιδιά, ξεκινάει από πολύ νωρίς και είναι μια σημαντική δεξιότητα για την ανάπτυξη της ομιλίας!

Η μίμηση ήχων είναι η ικανότητα ενός ατόμου να αναπαράγει ήχους που ακούει γύρω του. Αυτό μπορεί να συμβαίνει στο πλαίσιο της γλωσσικής ανάπτυξης, όταν τα παιδιά μιμούνται τους γονείς τους ή άλλα μέλη της οικογένειάς τους για να μάθουν τη γλώσσα. Η μίμηση ήχων βοηθάει στην απόκτηση του φωνολογικού συστήματος μιας γλώσσας, δηλαδή στο να μάθουν πώς να παράγουν τους ήχους που αποτελούν τη γλώσσα.

Στο πλαίσιο της γλωσσικής νευροεπιστήμης, η μίμηση ήχων έχει κριθεί πολύ σημαντική για την ανάπτυξη της γλώσσας. Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι η μίμηση των ήχων μπορεί να ενισχύσει την απομνημόνευση της γλώσσας, την αναγνώριση των λέξεων και την ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων. Συνολικά, η γλωσσική ανάπτυξη και η μίμηση ήχων συνιστούν κρίσιμες πτυχές της ανθρώπινης γλωσσικής ικανότητας και συμβάλλουν στην κατανόηση και επικοινωνία με τους άλλους.

Οι ήχοι των ζώων παίζουν σημαντικό ρόλο στη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών κατά την πρώιμη περίοδο της ζωής τους. Η έκθεση σε διάφορους ήχους, συμπεριλαμβανομένων των ήχων των ζώων, έχει σημαντική επίδραση στην ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων, στην αντίληψη και διαφοροποίηση των ήχων και στην ενίσχυση της γλωσσικής επικοινωνίας.

Οδηγίες Χρήσης του Υλικού:

Εκτυπώστε το αρχείο, κόψτε τις κάρτες και πλαστικοποιήστε για μεγαλύτερη αντοχή.

Δείξτε την κάρτα στο παιδί κάνοντας και τον αντίστοιχο ήχο. Μπορείτε να ξεκινήσετε μόνο με τους ήχους. και σταδιακά να ονοματίσετε και το αντίστοιχο ζωάκι. Δώστε ευκαιρίες για μίμηση -χωρίς πίεση – στο παιδί.

Μπορείτε να αγοράσετε το αρχείο κάνοντας click εδώ.

Καλή Αξιοποίηση,

Κωνσταντίνα <3

Απάντηση